Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 Αμφιθέατρο Maroussi Plaza

Hugo Byrnes

International speaker

Vice President Product Integrity, Ahold Delhaize

Hugo Byrnes
Hugo Byrnes

Ο Hugo Byrnes είναι ο Vice President Product Integrity του ομίλου Ahold Delhaize*. Προ της συγχώνευσης των δύο ομίλων το 2016 κατείχε την αντίστοιχη θέση στον όμιλο Ahold. Από τη συγκεκριμένη θέση, είναι υπεύθυνος για την πολιτική του ομίλου στα τρόφιμα και τα μη τρόφιμα (food και non food), σε ζητήματα όπως η ασφάλεια των προϊόντων (product safety) και η προϊοντική υπευθυνότητα (responsible products). Στους δύο αυτούς τομείς περιλαμβάνονται η κοινωνική υπευθυνότητα, η διασφάλιση καλών συνθηκών στα ζώα που προορίζονται για παραγωγή προϊόντων κατανάλωσης, καθώς και τα περιβαλλοντικά θέματα.

Είναι απόφοιτος της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας (State University Leiden). Η νομική εξειδίκευσή του αφορά στον τομέα των τροφίμων (food lawyer) και η καριέρα του έχει επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο και κυρίως στον κλάδο της διαχείρισης ποιότητας και προτυποποίησης (quality management and standardization).

Η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκίνησε με την απασχόλησή του ως νομικού στο Dutch Dairy Commodity Board, όπου ήταν υπεύθυνος για την υλοποίησης της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τη δημιουργία νομοθετημάτων σε ζητήματα διασφάλισης ποιότητας. Την ίδια περίοδο ήταν Deputy Director για τον Ολλανδικό Οργανισμό Συσκευασίας και Περιβάλλοντος (Dutch Organization for Packaging and the Environment), όπου συμμετείχε στη δημιουργία του Ολλανδικού Συμφώνου Συσκευασίας (Dutch Packaging Covenant).

Ως Manager of Public Affairs Manager της Heineken, ήταν υπεύθυνος για την πολιτική της εταιρείας στο θέμα της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και στα θέματα του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια ανάλαβε Regulatory Affairs Manager για το brand Iams Pet Food στην Procter & Gamble, Manager for Iams Pet Food, όπου είχε την ευθύνη των ζητημάτων νομικής φύσης και δημοσίων σχέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από το 2000 έως σήμερα είναι Director The Global Food Safety Initiative (GFSI).

Απευθυνόμενος στο κοινό του συνεδρίου, θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της Ahold Delhaize και του ελληνικού brand ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες, για την ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων σε κανόνες βιώσιμης ανάπτυξης.

* Αhold Delhaize
Ο όμιλος Ahold Delhaize δημιουργήθηκε το 2016 από τη συγχώνευση των ομίλων Ahold και Delhaize. Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο τοπικών brand –κατέχοντας το σύνολο της επιχείρησης ή με joint venture- σε 10 χώρες (σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία). Προσφέρει omnichannel εξυπηρέτηση σε πάνω από 50 εκατ. πελάτες την εβδομάδα, σε φυσικά καταστήματα και online. Στον όμιλο εργάζονται πάνω από 370.000 άτομα.

Ενημερωτικό υλικό:
Ahold Delhaize – Sustainable Retailing

Ομιλητές

International speaker Hugo Byrnes Ο Hugo Byrnes είναι ο Vice President Product Integrity του ομίλου Ahold Delhaize. Προ της συγχώνευσης των δύο ομίλων το 2016 κατείχε την αντίστοιχη θέση στον όμιλο Ahold.
International speaker Αναστασία Σπαθή Η Αναστασία Σπαθή ηγείται της τεχνικής διεύθυνσης (Auditing Technical Manager) στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Foreign Trade Association, με έδρα τις Βρυξέλλες.
Χαιρετισμός Βάσω Παπαδημητρίου Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Χρήστος Αποστολόπουλος Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου της Αθήνας και έλαβε Διδακτορικό στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Reading της Μεγάλης Βρετανίας. Κατόπιν εργάστηκε ως Ανώτερο Επιστημονικό Στέλεχος για 3 χρόνια στο Κρατικό Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας.
Χριστιάνα Γαϊτανίδη Μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο αριθμούς! Έτσι τα μαθηματικά έγιναν η μεγάλη της αγάπη και την οδήγησαν στα «Οικονομικά», όπου έμαθε τα μυστικά των εξισώσεων, των διαγραμμάτων, των λογιστικών φύλλων, των συναρτήσεων, των budget, των report, των cash flows και ενός πλήθους συναρπαστικών θεωρημάτων. Ανήσυχο πνεύμα, θέλει πάντα να μαθαίνει καινούργια πράγματα και δεν ησυχάζει αν δεν τα τελειοποιήσει.
Ελένη Γώγου Είναι χημικός μηχανικός και έλαβε διδακτορικό από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου και εργάζεται ως ερευνήτρια.
Τίμος Δασκαλόπουλος Ο Τίμος Δασκαλόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Delphis SA, αποκλειστικού αντιπρόσωπου του Ισπανικού εργοστασίου κατασκευής εξοπλισμού επαγγελματικών ψυγείων EXKAL για την Ελλάδα.
Αλέξανδρος Θεοδωρίδης Ο Αλέξανδρος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και Διαχειριστής του Μπορούμε, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει σκοπό τη μείωση της σπατάλης φαγητού και την αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς.
Κώστας Θεοχαρίδης Εντάχθηκε στο δυναμικό της Barilla Hellas το 2001 και κατέχει τη θέση του Υπεύθυνου Αγορών Πρώτων Υλών της Barilla Hellas. Ανέπτυξε το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας του σκληρού σίτου στην Ελλάδα και συμμετείχε σε ομάδα εργασίας του ΥΑΤΤ για την Εθνική στρατηγική στα Σιτηρά.
Βασιλική Καζάζη Αρχικά εργάστηκε σε βιομηχανία τσιμέντου, στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξής και στην συνέχεια στον Ποιοτικό Έλεγχο σε βιομηχανία Τυποποίησης Ελαιόλαδου, Ελιών και Προϊόντων Ελιάς. Από το 2000 και μετά ασχολήθηκε με την Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, ως Επικεφαλής Επιθεωρητής σε ανεξάρτητούς φορείς πιστοποίησης και με βασικό αντικείμενο την επιθεώρηση στον Κλάδο της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών.
Στρατής Καμάτσος Ο Στρατής Καμάτσος είναι ιδρυτής της εταιρίας Εvo3 olive farms (evo3oliveoil.com), η οποία παράγει και εξάγει εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς από τους οικογενειακούς ελαιώνες της Λέσβου. Συγχρόνως, η εταιρεία προσθέτει κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση στη βιομηχανία τροφίμων.
Χρήστος Καραϊσαρίδης Ο Χρήστος Καραϊσαρίδης είναι Διευθυντής Logistics στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Είναι πιστοποιημένος Project Management Professional και πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως European Logistics Manager από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Logistics Association (ELA).
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Σούλλα Λουκά Η Σούλλα Λουκά είναι μία από τους πρώτους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως που έχει εμπλακεί στις τεχνολογίες blockchain (2014) όταν ανέλαβε την ευθύνη της Πρωτοβουλίας Blockchain στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Δημήτρης Νέντας Εργάζεται στην Τράπεζα Τροφίμων από το 2012, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση τροφικών πλεονασμάτων και την υλοποίηση επισιτιστικών προγραμμάτων.
Δήμητρα Ξενάκη H Δρ. Δήμητρα Ξενάκη, από το 1990 εργάστηκε στην Ελαΐς Unilever Hellas AE, ξεκινώντας από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου. Το 1993 ανέλαβε καθήκοντα Development & QA Μgr και στην συνέχεια καθήκοντα QA & Copackers’ Μgr. Από το 2003 ανέλαβε το Τμήμα Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Οκτώβριο του 2017 ήταν Υπεύθυνη για την Επιστημονική Επικοινωνία όλων των προϊόντων του ομίλου εταιρειών Unilever στην Ελλάδα και Διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας της Ελαΐς Unilever Hellas AE.
Πάκης Παπαδημητρίου Εργάζεται στο χώρο της Ποιότητας από το 1995. Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε από τον χώρο των κατασκευών και της βιομηχανίας αλουμινίου, όπου εργάστηκε σε θέματα ποιοτικού ελέγχου. Από το 1999 εργάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με αντικείμενο την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και διαχείρισης εταιρικής υπευθυνότητας.
Αχιλλέας Πληθάρας Ο Αχιλλέας Πληθάρας είναι περιβαλλοντολόγος και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διαχείριση συστημάτων προστασίας περιβάλλοντος. Εργάζεται στο WWF Ελλάς από το 2004, αρχικά ως υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής. Από το 2006 και για διάστημα 7 ετών ασχολήθηκε με θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, συμβάλλοντας στην προσπάθεια τήρησης των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας για περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίων και προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Θεόδωρος Χατσιόπουλος Ο Θεόδωρος Χατσιόπουλος είναι Διευθυντής της BM TRADA σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. H BM TRADA αποτελεί, τόσο στη Ελλάδα όσο και παγκόσμια, κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στα πρότυπα sustainability (RSPO, FSC, PEFC, UTZ, sustainable Soya κλπ) καθώς και στα πρότυπα διαχειριστικών συστημάτων (πρότυπα ISO) με παρουσία σε 70 συνολικά χώρες.
  • ΧΡΥΣΟI ΧΟΡΗΓΟI
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ